sâmbătă, 2 martie 2013

Fara tiroida - un nou inceput !

Unde este glanda tiroida ?


   Cu putin timp in urma nici nu stiam ce functii are tiroida. Viata s-a gandit ca ar trebui sa invat, ce e drept pe calea cea grea ! Pe parcurusul timpului veti cunoaste si poveste mea - una mult prea comuna in zilele noastre, din punctul meu de vedere ! Dar deocamdata ma voi concentra pe principalul scop al acestui blog: un sfat, incurajare, informatii, consolare, puterea de a merge mai departe, pe scurt un prieten in lupta ce o duceti !      
  Cum eu nu aveam nici cea mai mica idee despre organul acesta mic care cauzeaza atatea probleme haideti sa vedem ce este tiroida ! "Tiroida este una dintre cele mai importante glande din corpul uman. Micuta, de doar 20 de grame, avand forma de fluture, situata la baza gatului, cunoscuta si ca “scutul laringelui”, face parte dintr-un complex sistem reglatoriu, fiind mecanismul de feedback intre diencefal, hipofiza si tiroida. Daca treceti brusc de la o stare de fericire la una de profunda tristete, sunteti foarte impresionabili si va dau lacrimile din orice motiv, trebuie sa faceti cele trei tipuri de investigatii in urma carora se stabileste diagnosticul: imagistice, hormonale si psihologice. Functia acestei glande este sa secrete hormoni tiroidieni. Principalii hormoni eliberati sunt triiodotironina, abreviata ca T3 si tiroxina, abreviata ca T4. Acesti hormoni tiroidieni livreaza energie celulelor corpului."

   Asta ar fi mai pe scurt, la obiect, pentru ca daca ar fi sa intrebam un doctor raspunsul la aceasta intrebare ar fi mult mai complex.

   Nu de mult am citit ca conform uni studiu 50% din cazurile de depresie sunt de fapt cauzate de o tiroida bolnava netratata. Asta ar fi unul din numeroasele simptome daruite de bolile acestui organ micut. Va voi vorbi despre acesta in cateva post-uri viitoare pentru ca necesita o atentie deosebita.

  Fiti puternici, totul va fi bine ! Pe data viitoare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu